Manifestări cultural-artistice la Costiceni și Vancicăuți de Ziua Independenței a Ucrainei

În preajma zilei independenței a Ucrainei, la Costiceni și Vancicăuți 
au fost organizate spectacole cultural-artistice
(21 mai 2016)
Video
Duminică, 21 august, în ajunul Zilei Independenței a Ucrainei, în regiunea Cernăuți au fost organizate un șir de manifestări cultural-artistice cu participarea artiștilor locali, colectivelor profesioniste și a celor de amatori. Nu a rămas în urmă în acest sens nici căminele culturale din localitățile Costiceni și Vancicăuți, raionul Noua Sulița.
Pe scena căminului cultural din Costiceni, au ieșit în straie de sărbătoare, viguroși și plini de energie, mult îndrăgiții instrumentiști ai Orchestrei de muzică populară „Izvoraș”, conduși cu măiestrie de domnul Vladimir Șeremet, lucrător emerit al culturii din Ucraina.
Piesele tradiționale românești, culese din arealul folcloric basarabean și reproduse în programul concertului, s-au bucurat de mare succes din partea publicului. Spectatorii au aplaudat neobosit atât instrumentiștilor din Costiceni, cât și tinerilor soliști, Carolinei Rusu și Dumitru Bordeian, care nu pentru prima dată au dat dovadă de talent și vocație.
La Vancicăuți, evenimentul consacrat Zilei a Independenței la fel s-a bucurat de un nivel deosebit de înalt. Din scenă s-au declamat poezii și s-au cântat piese închinate Ucrainei, iar membrii cercului de dans au prestat compoziții coreografice grațioase. Tânărul interpret Igor Rața, s-a urcat pe scenă cu piesa „Îngerul Alb”, cântec dedicat tuturor celor care și-au dat viața pe maidanul din Kiev.
La eveniment cultural din satul Vancicăuți, cu un mesaj de salut și felicitare s-au adresat către spectatori, secretara consiliului local, doamna Aurica Foca, precum și lucrătorul emerit al agriculturii din Ucraina, domnul Stepan Gligor.
SB
Valea Prutului





Vancicăuți

Video








Trimiteți un comentariu

0 Comentarii