Tu te cunoști pe tine?

Tu te cunoști pe tine?
Este important să înțelegem ce este bine, și ce este rău, mai bine spus, să înțelegem ce-i face omului bine și ce-i face rău. Pentru fiecare om, viața este o căutare continua a ideilor și a oamenilor care corect sau greșit, cred că îl vor putea înțelege, îl vor putea îmbogăți, îl vor putea împlini. Dar încă un lucru important în viață este să te știi să te poți cunoaște pe tine. Să știi cine ești, ce îți place și ce simți. Dar puțini oameni își fac timp pentru asta: să stea de vorbă cu ei înșiși, să se împrietenească și să se învețe să se respecte.

Când te cunoști, abia atunci poți să ai pretenția ca și alții să te cunoască. Lasă ceva frumos din tine peste tot pe unde treci. Tocmai de aceea trebuie să învestești în tine. În visele tale, în dorințele tale, în viziunea lumii pe care o ai, în timpul tău, și în persoanele de lângă tine. Să te înveți să te dezvolți personal. Învață-te să ierți, și să te ierți. Să iubești, și să te iubești. Să accepți, și să te accepți. Să fii tu, ca să poți oferi din tine. Să fii fericit, ca să poți răspândi fericirea în persoanele de lângă tine.
Noi mereu căutăm oameni cu aceeași poveste ca și noi, dar în zadar trăiești, dacă nu trăiești prin emoții. În zadar privești cu iubire în ochii celuilalt, dacă aceștia sunt goi. În zadar prinzi de mână, dacă unirea degetelor nu vine din inimă. Nu trăi viața celuilalt și nu trăi pentru a-i impresiona pe alții. Trăiește-ți viața ta, trăiește-ți visele tale. Și nu uita că există o lumină ce nu poate fi umbrită, este în interiorul tău. Ești tu. Permite-i luminii tale să strălucească peste lume. Nu-i nimic dacă încă nu știi cum să respiri sentimentele…
Acest lucru se învață. Fiecare om poate să învețe să iubească cu adevărat.
P.S. Știu că prin ceea ce scriu nu pot schimba o lume greșită, dar pot schimba atitudinea greșită a lumii față de mine.
Igor Andronachi - preot

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii