Grădinița Nr.1 „Steluța” din Costiceni, la 50 de ani de activitate

La ceas aniversar. Grădinița Nr.1 „Steluța” din Costiceni a marcat jumătate de secol de la înființare.
În data de 17 februarie, la Costiceni, raionul Noua Sulița, s-a desfășurat o manifestare solemnă prilejuită de împlinirea a 50 de ani de la întemeierea Grădiniței Nr.1 „Steluța”.
În această zi de făurar, sala mare a unității preșcolare s-a transformat într-un spațiu al bucuriei, într-o lume minunată a poveștilor care a găzduit cu căldură și prietenie o mulțime de oaspeți onorabili.
În cinstea frumosului jubileu, directoarea grădiniței Ludmila Rața împreună cu educatoarele Ludmila Banari, Nelea Afanas, Ludmila Eftemii au organizat un spectacol artistic care s-a bucurat de aprecierea, recunoștință și stima foștilor lucrători, dar și a mult stimaților musafiri.
De la bun început, la inițiativa educatoarei Ludmila Eftemii, cei prezenți au ținut un minut de reculegere în memoria foștilor lucrători care au trecut în eternitate. Evenimentul a fost marcat printr-un spectacol artistic susținut pe de prichindeii din grupa mare și de foștii absolvenți care au fost coordonați cu măiestrie de profesorul Vladimir Rața. Momentele poetice au alternat cu cele în care copiii au interpretat cântece și au prezentat dansuri tematice.
Oaspeții frumosului jubiliar, printre care au luat cuvântul primarul satului Costiceni Vladimir Lupoi, specialistul principal al Direcției raionale de Învățământ Jaclina Panasiuc, directoarea școlii locale Nelea Muntean, poetesa populară Zinaida Smochină-Rotaru, președinta comitetului sindical din cadrul ARS Noua Sulița Lilia Eremeico, directoarea grădiniței Nr. 2 din Costiceni Nina Parpauți și alții, au caracterizat evenimentul drept un moment de cinstire al grădiniței, a muncii dascălilor, personalului nedidactic și a copiilor deopotrivă.
Primarul satului Costiceni Vladimir Lupoi oferind diplome și flori foștilor lucrători iar copiilor cadouri, a precizat cât de importantă și grea este munca pe tărâmul educației.
Președinta comitetul părintesc Tatiana Pașalâc a ținut să le mulțumească personalului grădiniței pentru competență, creativitate și dragoste față de copii.

Instituția preșcolară Nr.1 din Costiceni a fost înființată în anul 1966. 
Pe parcursul a 50 de ani de activitate, lucrătorii săi au oferit copiilor o educație de calitate adunând aprecieri din partea părinților. Aniversarea instituției preșcolare a fost un motiv de bucurie nu numai pentru copiii care sunt mereu a fi în centrul atenției, ci și pentru foști lucrători care decenii la rând s-au jertfit cu prisosință pe altarul educației.
În grădiniță, la ora actuală, funcționează 2 grupe de preșcolari cu vârste cuprinse între 1,6 luni și 6 ani. Grație unui colectiv didactic competent, preocupat de aplicarea unor metode moderne de instruire și educare, copiii se bucură de un sistem educativ, de cea mai bună calitate.
Sergiu Barbuța















Trimiteți un comentariu

0 Comentarii