La școala din Dranița s-a desfășurat cea de-a 30-a ediție a festivalului folcloric „Din zestrea neamului”

Pe data de 10 martie, școala medie de cultură generală din localitatea Draniţa (Șendreni), raionul Noua Suliţă, a găzduit cea de-a 30-a ediție a festivalului folcloric „Din zestrea neamului”. Evenimentul călduros și binevoitor a fost organizat de talentații elevi și profesori ai instituției respective.
În decursul acestui festival, elevii școlii, pasionați de obiceiurile și tradițiile strămoșești altoite cu dragoste de părinți și profesori, într-o atmosferă prietenoasă au prezentat dansuri populare și cântece autentice românești.
Prin intermediul acestui festival, participanții au încercat să le demonstreze tuturor celor prezenți că în satul Dranița datina populară dăinuie în continuare în inimile localnicilor.
Evenimentul s-a bucurat de prezența dl Valentin Ionițoi – directorului școlii locale, dl Vladimir Eftemie – starostele satului Dranița, dnei Liliei Govornean – metodistei la Institutul Postuniversitar de perfecționare a cadrelor didactice din regiunea Cernăuţi și dl Ionel Ivan – ministrului consilier de la Consulatul General al României la Cernăuţi, împreună cu doamna Mioara Ivan.
Printre colectivele invitate la festivalul „Din zestrea neamului” sau numărat tinerii din comunele Ciudei, raionul Storojineț și Voloca, raionul Hliboca, precum și elevii de la școala nr. 17 din suburbia cernăuţeană Roşa Stâncă.
Spectacolul s-a desfășurat în sala sportivă a școlii care a fost înfrumusețată așa cum e datina din strămoși, cu lăicere, prosoape și icoane frumoase. Fiecare clasă a pregătit câte o masă plină de bucate tradiționale delicioase, iar în programul folcloric au fost incluse cântece și dansuri, care pe vremuri încălzeau sufletele strămoșilor noștri.
Pe lângă activitatea elevilor, un moment aparte îi aparține oamenilor de cultură, dl Nicolae Mintencu din Voloca și talentatului interpret Igor Sainciuc din Bălcăuți. La finalul sărbătorii colectivul pedagogic al școlii au interpretat câteva dansuri populare strămoșești în cinstea mult stimații musafiri.




























































Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Fenomenal de frumos. Tot respectul si admirația pentru acești oameni care stiu sa respecte tradițiile obiceiurile si folclorul stramosesc si îl cultivă generațiilor in creștere. Cu atît mai mult ca asta se întîmplă departe de patria mama . Respect pentru organizatori

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne cît de frumoși sunt!!! Tot respectul si admirația pentru acest popor

    RăspundețiȘtergere