La Costiceni a fost sfințită o Capelă în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae (22 mai 2017)

La Costiceni a fost sfințită o Capelă în cinstea
 Sfântului Ierarh Nicolae (22 mai 2017)
Luni, 22 mai 2017, în ziua cinstirii „Aducerii la Bari a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, la Costiceni, raionul Noua Suliță, s-a desfășurat o adevărata sărbătoare a sufletului creștinesc. Peste o sută de enoriași au participat între orele 10.00 - 12.00 la o Slujba de Sfințire a unei noi capele ortodoxe, construite prin efortul locuitorilor acestui pitoresc sat din Valea Prutului, la inițiativa domnului primar Vladimir Lupoi.
Slujba de târnosire a locașului de rugăciune, care potrivit proiectului a fost amplasat în preajma parcului satului Costiceni, a fost oficiată de un ales sobor de preoți din raionul Noua Suliță în frunte cu părintele Dumitru Mițiței, paroh la Biserica din Buda-Mahala. Locașul de rugăciune a fost amenajat și înzestrat cu obiecte noi de cult, fiind așezat sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae.
La sfârșitul ceremoniei, sfinții părinți, printre care și parohul Bisericii din Costiceni, Aurel Pițu, au ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a felicitat conducerea și enoriașii satului pentru iniţiativa construirii acestui important lăcaş de cult.
Sergiu Barbuța

VIDEO

FOTO










































































































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii