„Caravana cu povești” ajunge în regiunea Cernăuți

„Caravana cu povești” ajunge în regiunea Cernăuți
După succesul edițiilor „Caravanei cu povești” din 2016 și 2017 din zona Maramureșul istoric (Transcarpatia, Ucraina), Institutul Cultural Român prin Direcția Românii din Afara Granițelor inițiază în premieră un eveniment similar în regiunea Cernăuți (Ucraina) în perioada 27 septembrie – 4 octombrie a.c. Astfel, „Caravana cu povești” va ajunge la românii bucovineni cu ocazia începutului noului an școlar 2017-2018, în cinci sate românești.
Piesa de teatru Dănilă Prepeleac, adaptată într-o manieră originală de Bogdan Jianu (Asociația Lupii Albi) după o poveste scrisă de Ion Creangă, va bucura mii de tineri etnici și profesori români din zonă. Proiectul beneficiază de sprijinul autorităților locale și aprobarea Departamentului învățământ și știință al Administrației regionale de stat din regiunea Cernăuți, și va avea loc în următoarele locații: Casa de cultură din Boian (29 septembrie 2017)Casa de cultură din Ciudei (30 septembrie), Casa de cultură din Mămăliga (1 octombrie 2017), Casa de cultură din Herța (2 octombrie 2017) și Casa de cultură din Iordănești (3 octombrie 2017).
Spectacolul face parte din Campania „Caravana cu povești”, care are ca scop să aducă în viața copiilor și a părinților cele mai frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil, prin teatru – pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată.
„Caravana cu povești” ajunge în regiunea Cernăuți „Caravana cu povești” ajunge în regiunea Cernăuți Reviewed by Valea Prutului on septembrie 21, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu: