Moment de reculegere în memoria instrumentistului Toadere Captari (Costiceni - 14 aprilie 2018)

95 de ani de la nașterea virtuozului instrumentist Toadere Captari
Moment de reculegere la Costiceni, în memoria renumitului instrumentist Toadere Captari. 
Societatea „Valea Prutului” din regiunea Cernăuți, în colaborare cu Biblioteca satului Costiceni, au organizat sâmbătă, 14 aprilie 2018, o activitatea de omagiere a ilustrului rapsod, instrumentist și meșter popular Toadere Captari (1923-1995).
Evenimentul, organizat cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la nașterea fondatorului renumitei Orchestre de muzică populară „Izvoraș”, a început cu o slujbă de Te-Deum oficiată la mormântul maestrului de către preotul Aurel Pițu, parohul Bisericii „Sf. Ierarh. Nicolae” din Costiceni.
Cea de-a doua parte a manifestării consacrate lui Toadere Caprati s-a desfășurat în incinta Bibliotecii satului Costiceni, unde toți cei prezenți au evocat în discursurile lor personalitatea marelui artist.
La acțiune au participat nepoata regretatului instrumentist Iulia Captari-Bidașcu, președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni Vladimir Acatrini, cunoscutul etnolog, doctor în filologie și om de artă populară din Republica Moldova Tudor Colac, reprezentanta Secției Raionale de Cultură Noua Suliţă Victoria Plevan, conducătorul artistic al Orchestrei de muzică populară „Izvoraș” Vladimir Șeremet, poeta populară Zinaida Smochină Rotaru, vicepreședintele societății „Golgota” a românilor din Ucraina Vasile Rauț și alții.
Programul cultural s-a încheiat cu un mini-concert al grupului instrumental de muzică populară „Ghiocelul”, coordonat de profesorul Vladimir Rața.
Valea Prutului

Mai multe informații despre activitatea marelui instrumentist aici: https://goo.gl/4PhyL4




















































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii