La Bacău a fost organizată o amplă conferință cu participarea Societății Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuți

La Bacău a fost organizată o amplă conferință cu participarea
Societății Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuți
În perioada 17-18 mai a.c, în orașul Bacău din România s-a desfășurat Conferința Internațională „Biblioteca publică - soluții și perspectivă în dezvoltarea comunității”, organizată de Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” din Bacău (director Adrian Jicu), în parteneriat cu Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din regiunea Cernăuți (președinte Vladimir Acatrini) și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova.
La ediția din acest an, găzduită de Biblioteca Județeană au participat peste 180 de bibliotecari din România, SUA, Republica Moldova și Ucraina. Deschiderea oficială a evenimentului avut loc joi, în Aula „Moldova” a Universității „George Bacovia” și la sediul bibliotecii băcăuane. În plen și pe secțiuni au fost prezentate peste 50 de comunicări științifice, cu teme dintre cele mai importante pentru prezentul și viitorul bibliotecilor publice, a rolului lor în dezvoltarea societății, în educație și în cultură.
În aceiași zi, la Teatrul Municipal „Bacovia”, participanții conferinței au asistat la lansarea volumului „Oarecum anacronic”, de Dan Petrușcă, într-un eveniment numit „Pasiunea Poeziei”, la care printre invitații de onoare s-au numărat poeta Nora Iuga și criticul literar Constantin Dram. Totodată, participanții au avut ocazia să urmărească un recital susținut de Cvartetul „Consonanțe” și un moment poetic cu actrițele Eliza Noemi-Judeu și Denise Ababei.
A doua zi lucrările de specialitate au continuat în sala multimedia a bibliotecii. În seara ultimei zile a Conferinţei Internaţionale la Sala Ateneu din Bacău, invitaţi speciali au fost solista de muzică populară Sofia Vicoveanca cu un recital extraordinar de cântece populare şi un recital de poezie din creaţiile proprii intitulat „Românește”. În partea a doua a intrat pe scenă marele actor al scenei şi filmului românesc, Florin Piersic, cu un recital intitulat „Florin Piersic…pur şi simplu”.
La final, participanții conferinței au semnat un acord de colaborare între societățile bibliotecarilor din România, Republica Moldova și Ucraina.































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii